31 august 2019, 11:40 Moldovan reality views 4122
Ministerul Educației avertizează: E interzisă colectarea banilor în școli
31 august 2019, 11:40 Moldovan reality views 4122

Ministerul Educației avertizează: E interzisă colectarea banilor în școli

Colectarea plăților informale în sistemul educațional este interzisă. Atenționarea vine din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, care a emis un ordin în acest sens.

Instituția a precizat că părinții nu trebuie să achite sume ilegale, iar copiii trebuie să se afle la școală într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță.

„Meseria de cadru didactic este și trebuie să fie o profesie prestigioasă și de onoare, iar acuzațiile de corupție dăunează acestui obiectiv", a precizat ministerul într-un comunicat.

De asemenea, instituția a atenționat directorii și profesorii din instituțiilor de educație că trebuie să reacționeze prompt și să întreprindă acțiunile necesare pentru prevenirea corupției în sistem. În astfel de situații, factorii implicați sunt îndemnați să sesizeze Ministerul Educației și chiar Centrul Național Anticorupție.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1441 locuitori

Coropceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Coropceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 17 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1441 de oameni. Satul Coropceni a fost menționat documentar în anul 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.