21 september 2012, 09:42 Moldovan reality views 7741
21 september 2012, 09:42 Moldovan reality views 7741

Valeriu Ostalep: reglementarea transnistreană "bate pasul pe loc"


Foto: eurotv.md 

În problema reglementării transnistrene Moldova bate pasul pe loc și nu progresează, - consideră ex-ministrul adjunct de externe Valeriu Ostalep citat de pan.md.

El a spus la un post de televiziune că autoritățile R.Moldova pot și trebuie să facă "cel puțin cîteva lucruri elementare pentru persoanele care locuiesc pe malul stîng al Nistrului".

Potrivit lui, Alianța pentru Integrare Europeană nu are o concepție clară și explicită a reglementării transnistrene, care ar putea fi abordată de partenerii de negociere din formatul "5 +2", precum și autoritățile transnistrene, cu care trebuie de negociat. "În acest caz, să se facă ceva pentru oamenii simpli care trăiesc în regiune", - a declarat Valeriu Ostalep, care este nedumerit cu privire la negocierile prim-ministrului Vlad Filat, la Bruxelles, cu privire la problema importului  de gaze naturale din Rusia.

El consideră că șeful guvernului Moldovei ar trebui să negocieze "problema gazelor" în timpul vizitei la Moscova.

"Nu Bruxelles-ul exportă gaz în Moldova, ci Rusia", - a observat el, menționînd lipsa de progres în relațiile Republicii Moldova cu Rusia.

Expertul a  calificat ca "destul de importante" cuvintele primului-ministru al Federației Ruse Dmitri Medvedev, care i-a observat omologului său moldovean că Rusia este interesată în menținerea suveranității și independenței Republicii Moldova.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
787 locuitori

Molochișul Mare este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 116 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mare alcătuia 787 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mare a fost menționat documentar în anul 1727.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.