21 july 2011, 17:00 Moldovan reality views 5586
21 july 2011, 17:00 Moldovan reality views 5586

Succesele olimpicilor moldoveni

Anul acesta elevii din Republica Moldova au participat la opt olimpiade internaţionale înregistrînd rezultate frumoase. Au fost premiați 35 de olimpici, dintre care: 7 – cu medalii de argint, 14 – cu medalii de bronz, 5 – cu diplome de gradul I, II şi III, trei menţiuni şi şase menţiuni însoţite de premii speciale.

Pe lîngă premiile şi medaliile obţinute, cea mai mare realizare a olimpicilor moldoveni este posibilitatea de a studia la cele mai prestigioase universităţi din lume, ceea ce-i determină pe majoritatea dintre ei să părăsească ţara.

Republica Moldova participă la olimpiadele internaţionale din anul 2004. În luna decembrie 2011, Ministerul Educaţiei va organiza Gala Olimpicilor, în cadrul căreia vor fi premiați participanţii la olimpiade internaţionale şi vor fi prezentate rezultatele finale ale olimpiadelor desfăşurate în acest an.

 

Sursa: stirilocale.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1927
Populația:
3296 locuitori

Vatra este un oraş din municipiul Chișinău, situat la la 7 km Nord de oraşul Chișinău. Suprafaţa construită a oraşului alcătuieşte circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.06 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 3296 de locuitori. Hramul localităţii se serbează la 14 octombrie de Acoperamîntul Maicii Domnului.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.