01 october 2020, 17:00 Moldovan reality views 3871
Începe verificarea vehiculelor care circulă pe rutele interurbane
01 october 2020, 17:00 Moldovan reality views 3871

Începe verificarea vehiculelor care circulă pe rutele interurbane

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) și Agenția Națională Transport Auto (ANTA) încep procesul de verificare a încadrării transportului public de pasageri pe categoriile de confort.

Verificarea propriu-zisă începe de la 1 februarie curent.

Potrivit ministrului Anatol Usatîi, până la 1 februarie, transportatorii auto vor prezenta graficul de verificare a transportului.

„Prima întrebare este dacă transportatorii au întâlnit impedimente la elaborarea graficului și a doua este dacă au început deja procesul de verificare. ANTA este gata să înceapă verificările", a spus Usatîi.

Potrivit ordinului semnat de ministru, verificarea transportului se va face etapizat și finalitatea procesului va fi la 1 octombrie, scrie Noi.md cu referire la tribuna.md.

Numărul stațiilor de inspecție tehnică este peste 100 și numărul acestora este în creștere, potrivit secretarului de stat, Iulian Postică.

Ministrul Usatîi a declarat că anularea ordinului nu se va face, din motiv că ajustarea tarifelor nu a fost făcută din 2013, iar acum ministerul vine cu o nouă abordare a transportului de pasageri.

Source: tribuna.md

Keywords:

rută , transport , Verificare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
5444 locuitori

Bubuieci este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bubuieci, Humuleşti și Bîc. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5444 de oameni. Satul Bubuieci a fost menționat documentar în anul 1518.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.