02 march 2020, 14:00 Moldovan reality views 3113
Baza pentru dezvoltare este denumirea unică a statului, a limbii și a națiunii
02 march 2020, 14:00 Moldovan reality views 3113

Baza pentru dezvoltare este denumirea unică a statului, a limbii și a națiunii

Sîmbăta trecută, 31 ianuarie, la Chișinău a avut loc un eveniment unic: conferință internațională pe tema „Educația istorică în Moldova independentă: experiență națională și internațională". Organizatorii au fost Asociația Istoricilor și Politologilor "Pro-Moldova". La conferință au participat cunoscuți oameni de știință moldoveni, persoane publice, diplomați. Site-ul Noi.md publică discursul antreprenorului, personalității publice, membrul al Asociației Istoricilor și Politologilor „Pro-Moldova", Vasile Chirtoca.

Stimați colegi!

Unul din obiectivele adunării de azi este să vorbim despre Republica Moldova și în special despre faptul cum să construim o țară bogată, independentă, a cărei populație are încredere în viitor. O țară cu economie dezvoltată, apă și aer curat, păduri și grădini îmbelșugate, fără gunoaie, o țară cu oameni fericiți, o țară din care nu pleacă tineretul și în care mulți cetățeni străini ar vrea să trăiască.

Fiți de acord – anume acesta ar trebui să fie scopul strategic al oricărui lider aflat la putere. Fără îndoială, toți cei care ne-au condus și-au dorit anume aceasta, însă cu cît mai mult timp trece, cu atît mai departe noi sîntem de acest scop. Astăzi economia noastră este la nivelul anilor 70, infrastructura se deteriorează, sistemul de învățămînt preluat de la Bologna degradează și pregătește material pentru universitățile din afară, oamenii sînt dezorientați și nu înțeleg ce viitor îi așteaptă în țara aceasta, de aceea părăsesc masiv Republica Moldova.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Vasilii Chirtoca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
187 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Basarabeasca și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.