29 april 2020, 16:30 Moldovan reality views 3402
A fost lansat proiectul
29 april 2020, 16:30 Moldovan reality views 3402

A fost lansat proiectul "Este viu?.. Scrisori de pe front", dedicat aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie

Pe rețelele sociale a fost lansat proiectul "Este viu?.. Scrisori de pe front", dedicat aniversării a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, transmite Noi.md.

Autoarea proiectului este prezentatoarea de radio și televiziune Tais Razumovskaia.

Proiectul ”Este viu?..Scrisori de pe front" a fost creat pentru a spune "mulțumesc" celor care nu vor mai auzi. El este dedicat unuia dintre cele mai importante momente din istoria lumii – 75 de ani de la Marea Victorie.

În cadrul acestui proiect, ca și în acel război, s-au unit oameni de diferite vîrste, profesii și destine, pentru a citi cu voce tare triunghiuri prețioase de scrisori, care servesc răspunsul la întrebarea "Este viu?..".

Scrisorile de pe front găsite în arhive, datorită cărora se păstra legătura cu familia și cei apropiați și speranța secretă de a reveni acasă victorioși, sînt citite de elevi și pensionari, personalități publice și pur și simplu rude.

Astfel, participanții la proiectul ”Este viu?.. Scrisori de pe front" doresc să onoreze memoria soldaților din acei ani îndepărtați de război, să li se închine pentru fapta lor și pentru pacea pe care au apărat-o pentru noi cu un preț scump, să se închine tuturor ostașilor căzuți în luptă și să-i felicite pe toți cei vii cu Ziua Marii Victorii!

Portal Noi.md va aduce la cunoștința cititorilor desfășurarea acestui proiect și va posta, începînd cu 1 mai, aceste scrisori pe site, iar oamenii vor putea afla diferite istorii interesante de pe front.

 

Source: noi.md

Keywords:

scrisoare , proiect

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
239 locuitori

Butuceni este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 35 km de oraşul Orhei şi la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 239 de oameni. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1616.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.