05 august 2020, 11:10 Moldovan reality views 3275
Dumitru Roibu: „Fii cult, nu fi unionist!”
05 august 2020, 11:10 Moldovan reality views 3275

Dumitru Roibu: „Fii cult, nu fi unionist!”

Unioniștii au dat dovadă astăzi de incultură. Este afirmația liderului Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, și a fost făcută în contextul în care Dorin Chirtoacă și cîțiva deputați ai blocului ACUM scandau mesaje unioniste, șuierînd și strigînd în plin eveniment de întîmpinare a camioanelor cu ajutor umanitar din partea statului român pentru R. Moldova.

„Întîmplarea de azi a transmis un mesaj bun la Chișinău: fii cult, nu fi unionist", declară Roibu, care condamnă comportamentul unioniștilor, care au urcat pe pereți în mod barbar.

„Unioniștii, în frunte cu Dorin Chirtoacă, dar și deputați din blocul ACUM precum Grosu, Marian, Reniță, Carp scandau mesaje unioniste, au urcat pe pereți în mod barbar de parcă ar fi pe o tribună de fotbal, și strigau „rușine", șuierau, urlau, într-un mod incult și urît. A fost nevoie de intervenția ambasadorului român Ionița, care a rugat masa unionistă să dea dovadă de „calmitate.

Însăși ambasadorul le-a spus că fac un eveniment urît, un eveniment la care au participat și deputați unioniști din blocul ACUM, dar și politicieni corupți, organizații și partide dubioase, precum și lachei urîți.", mai spune Roibu.

Amintim că, astăzi, la Chișinău au ajuns cele 20 de camioane din România, încărcate cu ajutoare medicale în contextul combaterii pandemiei de coronaviurs. Este vorba de un ajutor umanitar în valoare de 3,5 milioane de euro aprobat săptămîna trecută de guvernul de la București și care constă din jumătate de milion de măști de protecție, 50 de mii de combinezoane, medicamente și consumabile, destinate spitalelor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2858 locuitori

Iabloana este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Soroca și Iabloana. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 164 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2858 de oameni. Satul Iabloana a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.