05 november 2020, 14:00 Moldovan reality views 5100
Ce se va întîmpla în R. Moldova după 15 mai
05 november 2020, 14:00 Moldovan reality views 5100

Ce se va întîmpla în R. Moldova după 15 mai

Pe 15 mai curent, R.Moldova iese oficial din starea de urgență, decretată acum 2 luni în contextul pandemiei de coronavirus.

În acest sens, șeful statului anunță că, treptat, mai multe restricții vor fi ridicate, printre care și cele pentru cursele avia.

„Pe 15 mai se finalizează starea de urgență și probabil nu o vom prelungi. Au fost scoase treptat mai multe restricții. De astăzi, au început să activeze piețele în R. Moldova cu excepția celor din Chișinău și Bălți. După data de 15 mai, vom lua decizii de a scoate interdicțiile pentru cursele avia, doar cu țările unde astfel de interdicții au fost scose. Eu sînt ferm convins că, în pofida provocărilor care ne așteaptă legate de criza economică, de al doilea val al pandemiei, componența actuală a guvernului se va isprăvi. La moment acest guvern este susținut în parmanet de o majoritate solidă de 54-55 de deputați", a declarat șeful statului.

Amintim că, pe 17 martie curent, Parlamentul Republicii Moldova a declarat stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19. La moment, în țara noastră, au fost înregistrate 4927 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Source: noi.md

Keywords:

stare de urgență

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
5940 locuitori

Crasnaia Gorca este un sat din cadrul comunei Delacău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnaia Gorca alcătuia 5940 de oameni în anul 2005. Satul Crasnaia Gorca a fost menționat documentar în anul 1870.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.