06 october 2020, 12:31 Moldovan reality views 3223
Declarație: Străinii nu trebuie să aibă dreptul să cumpere pămînt în Republica Moldova
06 october 2020, 12:31 Moldovan reality views 3223

Declarație: Străinii nu trebuie să aibă dreptul să cumpere pămînt în Republica Moldova

Președintele țării, Igor Dodon, este categoric împotrivă ca străinii să cumpere terenuri de pămînt în Republica Moldova. Despre aceasta șeful statului a declarat la postul public de televiziune.

"Cel mai scump ce avem în Republica Moldova este oamenii și pămîntul. Eu consider că noi nu trebuie să permitem și nu vom permite. Cel puțin, cît sînt eu președinte, eu voi bloca încercarea de a da drept cetățenilor străini să cumpere pămînt. Doar cetățenii Republicii Moldova și doar întreprinderile rezidente în Moldova. Vrea cineva să facă investiții, să vină, să creeze întreprinderi, să investească bani în întreprinderi și această întreprindere poate procura pentru a dezvolta agricultura. Dar fără prevederea că după lichidarea întreprinderii să devină fondatorul proprietar.", a spus Igor Dodon.

Președintele a precizat că și legislația romînă interzice ca pămîntul să le fie vîndut cetățenilor străini. Recent pe canalele de Telegram au apărut informații că liderul PAS Maia Sandu este pentru ca pămîntul să le fie vîndut străinilor.

Source: noi.md

Keywords:

Igor Dodon , teren

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
585 locuitori

Dumitreni este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Florești și la 141 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Dumitreni a fost înființat în anul 1854.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.