11 november 2020, 15:00 Moldovan reality views 4226
De ce Usatîi ii pune intrebari lui Sandu
11 november 2020, 15:00 Moldovan reality views 4226

De ce Usatîi ii pune intrebari lui Sandu

Liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, a hotărît să-i pună întrebări Maiei Sandu, asta după ce aceasta din urmă a refuzat să participle la dezbaterile electorale cu Igor Dodon care erau programate pentru 11 noiembrie la ora 19:00.

Internauții au atrat atenția asupra detaliului, cît de repede a luat hotărîrea Renato Usatîi să își ofere sprijinul în turul II al alegerilor prezidențiale, asta după ce a avut o întîlnire ferită de ochii presei cu ambasadorul României la Chișinău. Anunțul său de pe rețelele sociale, prin care își cheamă alegătorii să o voteze pe Maia Sandu a stîrnit multe semne de întrebare.

Desigur, Renato, care este foarte sensibil la starea de spirit a alegătorilor, îndepărtîndu-se de șocul de după atacul asupra sa de către curatorii occidentali, a decis să corecteze oarecum situația și a publicat pe rețelele sociale (aparent nu pentru Maia Sandu) mai multe întrebări, la care cere un răspuns de la candidatul care a cîștigat primul tur al alegerilor prezidențiale. Aceste întrebări, potrivit lui Usatîi, sînt adresate de cetățenii vorbitori de limbă rusă din Moldova iar el a hotărît să i le adreseze Maiei Sanda după ce aceasta din urmă a reguzat să participle la dezbaterile electorale cu Igor Dodon. Nu se știe dacă Maia Sandu a citit aceste întrebări sau dacă știe în general despre ele, dar cert este faptul că acestea sînt mai mult retorice iar de soluționarea lor candidatul PAS nu se va ocupa în mare parte datorită unor motive ideologie bine întemeiate:

Întrebarea 1: Întrebarea descrierilor la medicamentele în diferite limbi în care vorbesc minoritățile în Republica în Moldova. Întrebarea 2: Va sărbători Moldova ziua de 9 mai? Întrebarea 3: Care va fi limba în care se va învăța în școli? Întrebarea 4: Moldova se va alipi României? "Unirea nu este principala problemă nici măcar în agenda politică a țării vecine. De ce să sperii oamenii cu ceva ce nu se va întîmpla niciodată?", se întreabă Renato Usatîi. Întrebarea 5: De ce nu există încă o claritate cînd va fi dizolvat parlamentul Republicii Moldova?

Tot ce face în ultimele zile Renato Usatîi, demonstrează încă odată că acesta a fost ”pus la colt” de diplomații occidental, iar anunțul prin care el își oferă sprijinul pentru Maia Sandu în turul II al alegerilor prezidențiale nu este unul asumat. Asta, desi Renato înțelege foarte bine că susținerea oferită pentru Maia Sandu este o decizie de neiertat pentru electoratul său.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1717
Populația:
711 locuitori

Iarova este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balinţi, Balinții Noi și Iarova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Soroca și la 193 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 711 oameni. Satul Iarova a fost menționat documentar în anul 1717.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.