17 december 2020, 14:00 Moldovan reality views 3048
Cheltuielile pentru transportarea corpurilor neînsuflețite de peste hotare ar putea fi compensate
17 december 2020, 14:00 Moldovan reality views 3048

Cheltuielile pentru transportarea corpurilor neînsuflețite de peste hotare ar putea fi compensate

Guvernul, întrunit ieri în ședință, a aprobat un șir de modificări la Regulamentul cu privire la modul de stabilire şi plată a ajutorului material, în special pentru compensarea cheltuielilor transportării corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor moldoveni decedați peste hotare, transmite Moldpres.

Proiectul a fost elaborat în scopul eficientizării procesului de compensare parțială a cheltuielilor de transportare de peste hotare a corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor Republicii Moldova, precum și a procesului de acordare a ajutorului material anual unor categorii de cetățeni, reglementate prin Hotărîrea Guvernului nr. 159/2018.

Astfel, proiectul dat propune: reglementarea mai multor situații care au apărut în procesul de realizare a prevederilor Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a ajutorului material, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 159/2018, în partea ce ține de compensarea parțială a cheltuielilor de transportare de peste hotare a corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor Republicii Moldova, precum și a procesului de acordare a ajutorului material anual unor categorii de cetățeni; concretizarea cercului de beneficiari eligibili a compensării parțiale a cheltuielilor de transportare; precizarea documentelor necesare pentru acordarea compensației parțiale a cheltuielilor de transportare; stabilirea perioadei de solicitare a compensației parțiale a cheltuielilor de transportare, în cazul decesului beneficiarului; reglementarea procedurii de stabilire a ajutorului material anual pentru persoanele care fac parte din categoriile de beneficiari a acestuia, condamnate sau deținute.

Implementarea proiectului nu necesită mijloace financiare suplimentare. „Programele cu destinație specială, inclusiv compensarea parțială a cheltuielilor de transportare de peste hotare a corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor Republicii Moldova se finanțează din sursele de finanțare ale Fondului de susținere a populației, conform prevederilor Legii nr. 827/2000 a fondului de susținere a populației. Mijloacele financiare necesare pentru implementarea programelor cu destinație specială, inclusiv compensarea parțială a cheltuielilor de transportare de peste hotare a corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor Republicii Moldova au fost prevăzute în Cadrul Bugetar pe Termen Mediu și respectiv sînt înaintate în procesul de elaborare a proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2021", indică Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale, instituția care a elaborat proiectul.

Source: moldpres.md

Keywords:

guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.