15 march 2021, 14:00 Moldovan reality views 2383
Mătușa Duța a împlinit 112 ani și este cea mai în vîrstă moldoveancă
15 march 2021, 14:00 Moldovan reality views 2383

Mătușa Duța a împlinit 112 ani și este cea mai în vîrstă moldoveancă

Alexandra Dolghier din satul Slobozia-Nouă, raionul Soroca, împlinește astăzi 112 ani. S-a născut de Baba Dochia în 1909, iar lumea din sat o știe ca mătușa Duța. Primii ani i-a trăit în satul Slobozia-Veche, astăzi cunoscut ca Tătărăuca-Nouă.

A crescut cu soțul două fete și un băiat, dar bărbatul și copiii nu mai sînt în viață. I-au plăcut la viața ei cîntecele, chiar și acum le mai ține minte versurile. Femeia a muncit o viață întreagă la pămînt, și nu prea a avut timp să stea locului. Lipsită de vederi și de puteri, în prezent mătușa Duța stă cam tot timpul în casă. La cei 112 ani de viață este cea mai în vîrstă cetățeancă a Republicii Moldova, scrie Observatorul de Nord.

Source: observatorul.md

Keywords:

om , sarbatoare , Soroca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
462 locuitori

Broșteni este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Broșteni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 462 de oameni. Satul Broșteni a fost menționat documentar în anul 1856.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.