18 march 2021, 09:30 Moldovan reality views 1548
Ministerul Educației a semnat ordinul: USM are rector
18 march 2021, 09:30 Moldovan reality views 1548

Ministerul Educației a semnat ordinul: USM are rector

Igor Șarov a fost numit oficial rector al Universității de Stat din Moldova (USM), pe „ultima sută de metri”, după ce ieri a expirat termenul de confirmare a acestuia în funcție. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de surse demne de încredere.

Precizăm că, pînă în prezent, Ministerul Educației Culturii și Cercetării (MECC) a refuzat categoric să semneze ordinul de învestire în funcție a lui Igor Șarov, pe motiv că MECC nu ar avea aceste împuterniciri, deoarece Guvernul se află în demisie, scrie noi.md.

Sursa noastră ne-a mai declarat că exact așa s-a procedat și în cazul noului rector al Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan, ordinul căruia de numire în funcție a fost semnat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării la fel în ultima zi de expirare a termenului prescris în legislației.

Amintim că, la 16 decembrie 2020, Igor Șarov a fost ales rector al USM după desfășurarea și celui de-al doilea tur al concursului.

La concursul pentru funcția de rector al USM au participat patru candidați. În primul tur, o persoană și-a retras candidatura și a rămas în cursă: Igor Șarov, Florentin Paladi și Serghei Brînza. A urmat turul II, pentru că din cei trei nimeni nu a acumulat suficiente voturi.

Predecesorul lui Igor Șarov a fost Gheorghe Ciocan.

Source: noi.md

Keywords:

USM , rector

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
340 locuitori

Gordineştii Noi este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul Gordineştii Noi se află la 5 km de oraşul Edineţ, la 13 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 340 locuitori. Satul Gordineştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.