22 march 2021, 15:45 Moldovan reality views 2650
Ultima oră! Decretul de desemnare a lui Igor Grosu, declarat constituțional
22 march 2021, 15:45 Moldovan reality views 2650

Ultima oră! Decretul de desemnare a lui Igor Grosu, declarat constituțional

Decretul semnat de președintele Maia Sandu prin care Igor Grosu a fost înaintat drept candidat la funcția de prim-ministru a fost declarat constituțional, notează Noi.md.

Hotărîrea a fost pronunțată astăzi de Curtea Constituțională. Astfel, Curtea a respins sesizarea depusă de deputații socialiști. O opinie separată în această problemă a formulat judecătorul Vladimir Țurcan.

Menționăm că socialiștii au acuzat-o pe șefa statului de încălcarea prevederilor Constituției și au amintit că potrivit legii, Maia Sandu era obligată să desemneze candidatul propus de majoritatea parlamentară, scrie noi.md.

Pe 16 martie, Maia Sandu l-a împuternicit pe Igor Grosu să formeze un nou Guvern, după consultările avute în aceeași zi cu partidele parlamentare. Cu puțin înainte de asta, Mariana Durleșteanu, propusă de PSRM și Partidul Șor pentru funcția de premier, a anunțat că își retrage candidatura.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
349 locuitori

Costeşti este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.