07 july 2021, 10:30 Moldovan reality views 2376
Facebook va monitoriza postările legate de alegerile din R.Moldova
07 july 2021, 10:30 Moldovan reality views 2376

Facebook va monitoriza postările legate de alegerile din R.Moldova

Compania Facebook anunță că va monitoriza pe parcursul lunii iulie postările care vor fi publicate atît pe această rețea de socializare cît și pe Instagram de către utilizatorii din Republica Moldova, pentru a depista știrile false.

Monitorizarea are loc în contextul alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc în R. Moldova la 11 iulie.

În acest sens, Facebook anunță că va coopera cu Agenția France-Presse (AFP).

Potrivit Facebook, o strategie similară a fost utilizată în combaterea dezinformării legate de sănătate. De la începutul pandemiei, compania a eliminat mai mult de 18 milioane de conținuturi pentru încălcarea regulilor privind reflectarea subiectelor ce țin de COVID-19 și dezinformarea legată de vaccinuri.

Totodată, au fost aplicate etichete de avertizare pentru mai mult de 167 de milioane de postări. Compania precizează că atunci cînd o etichetă de avertizare este plasată pe o postare, în 95% dintre cazuri oamenii nu o pot vizualiza.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
1416 locuitori

Morozeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Morozeni și Breanova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1416 oameni. Satul Morozeni a fost menționat documentar în anul 1518.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.