14 july 2021, 11:50 Moldovan reality views 2675
Alegerile parlamentare: O bere cadou și cîntece sovietice
14 july 2021, 11:50 Moldovan reality views 2675

Alegerile parlamentare: O bere cadou și cîntece sovietice

Alegerile parlamentare anticipate au arătat aceleași probleme, ca și campaniile electorale precedente – finanțarea ilegală a unor concurenți, încercări de a cumpăra voturi, noutăți false, transportarea organizată a alegătorilor.

În acela timp, observatorii, oamenii legii și serviciile speciale au constatat o reducere semnificativă a numărului de încălcări și incidente fixate în cadrul procesului electoral. Experții explică acest fapt prin pasivitatea electoratului, exprimată în cea mai proastă prezență la urne din istoria alegerilor parlamente , fixată la scrutinul de duminică: au participat 1,48 mln. de alegători, adică 48.4% din numărul lor total.

Mulți observatori internaționali au menționat interesul extrem de redus al populației față de alegeri, accentul fiind pus pe necesitatea transparentizării și a unor eforturi mai mari ale clasei politice, pentru a merita încrederea alegătorilor și a restabili autoritatea sistemului de stat. În plus, de la autorități se așteaptă perfecționarea reglementării juridice în privința combaterii manifestărilor de corupție, examinarea plîngerilor în timpul scrutinului, a supravegherii finanțării campaniei electorale, prezența persoanelor decedate în listele alegătorilor.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Populația:
355 locuitori
Prima atestare:

Valea Nîrnovei este un sat din cadrul comunei Ciutești, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 355 de oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.