08 october 2021, 12:00 Moldovan reality views 2016
Pompierii moldoveni au ajuns în Grecia: „Înțelegem că lupta nu va fi ușoară
08 october 2021, 12:00 Moldovan reality views 2016

Pompierii moldoveni au ajuns în Grecia: „Înțelegem că lupta nu va fi ușoară

Pompierii și salvatorii moldoveni, care au pornit luni în Grecia, pentru a da o mînă de ajutor la stingerea incendiilor devastatoare, au ajuns la destinație. Prin România, cele patru mașini de intervenție ale moldovenilor noștri au fost escortate de pompierii de peste Prut.

„Pe parcursul întregului drum, oamenii ne salută cu mîinile, iar șoferii ne fac semn și ne claxonează. Este o atitudine extrem de plăcută pe care o vedem deja în a treia țară. Le facem și noi cu mîna și fiecare dintre noi înțelege că lupta nu va fi ușoară”, a scris pe Facebook în jurul orei 04:00 dimineața pompierul Dmitri Polscin.

La acea oră, echipajul din Republica Moldova se apropia de granița cu Grecia.

Salvatorii și pompierii noștri urmează să se întoarcă acasă în 10 zile, atunci cînd li se va încheia misiunea.

Incendiile din Grecia produc o catastrofă de proporții ”biblice”, mii de hectare de păduri fiind mistuie de flăcări, în timp ce mii de oameni au fost evacuați.

Pe lîngă moldoveni, în ajutorul pompierilor greci au venit echipaje din Ucraina, Cipru şi Israel, iar Franţa, Elveţia, Suedia, Croaţia Romînia. Prima misiunea pompierilor romîni în Grecia a început duminică dimineaţă, în zona Spathari, în primă fază fiind prezenţi 35 de subofiţeri care încadrează șase autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi două cisterne.

Source: noi.md

Keywords:

pompieri , Grecia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
12 327 locuitori

Congaz este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Congaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Comrat și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia constituia 12 327 de oameni. Satul Congaz a fost menționat documentar în anul 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.