27 august 2021, 11:45 Moldovan reality views 3125
Ziua Independenței: moldovenii își împărtășesc opiniile despre țara lor
27 august 2021, 11:45 Moldovan reality views 3125

Ziua Independenței: moldovenii își împărtășesc opiniile despre țara lor

În fiecare an, pe 27 august, Moldova sărbătorește Sărbătoarea națională Ziua Independenței. Cu această ocazie, Guvernul Republicii Moldova a pregătit o serie de evenimente care vor avea loc în Piața Marii Adunări Naționale. Noi.md a decis să întrebe cetățenii dacă într-adevăr se simt independenți și ce viitor o așteaptă pe țara noastră.

Am întrebat mai mulți trecători despre cum s-a schimbat Moldova de-a lungul anilor, dacă țara noastră este cu adevărat liberă și independentă și ce ar dori să-i ureze cu ocazia acestei sărbători mari.

Mulți oameni ne-au răspuns de bunăvoie, și-au împărtășit impresiile, problemele, au vorbit despre ceea ce-i preocupă, cineva a lăudat republica noastră și i-a dorit prosperitate, cineva și-a exprimat nemulțumirea față de acțiunile autorităților și a cerut ajutor:

- Desigur, este o sărbătoare foarte frumoasă, dar 30 de ani în urmă eu simțeam că trăiesc, iar acum doar exist. Trăim cu o pensie mică, ne ajutăm nepoții, plătim serviciile comunale și nimic altceva.

- Ce s-a schimbat de-a lungul anilor? Ne-am maturizat, iar restul a rămas așa cum a fost.

- Mă simt bine aici. Desigur, aș vrea să văd pensiile și salariile majorate, locuri de muncă, grija pentru pensionari și familiile cu mulți copii. Oamenii trebuie să-și cîștige cumva existența. Îmi place orașul. Ion Ceban a făcut multe.

- Nu văd nicio schimbare. Sperăm la guvernarea de astăzi să schimbe ceva.

- Văd că multe lucruri încep să se schimbe, economia crește. Îmi place.

Potrivit trecătorilor, ei speră la vremuri mai bune. În ciuda numeroaselor probleme cu care se confruntă în fiecare zi cetățenii noștri, ei își iubesc țara și nu intenționează să plece, dar vor să fie auziți și solicită statului să își îndeplinească în mod echitabil responsabilitățile.

Source: noi.md

Keywords:

popor , opinie , independenta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1782
Populația:
837 locuitori

Căpreşti este un sat din cadrul comunei Prodăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Floreşti și la 102 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 837 de oameni. Satul Căprești a fost menționat documentar în anul 1782.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.