10 july 2021, 17:50 Moldovan reality views 2201
Procurorul solicită 30 de zile de arest pentru Stoianoglo
Photo: sputnik.md
10 july 2021, 17:50 Moldovan reality views 2201

Procurorul solicită 30 de zile de arest pentru Stoianoglo

Procurorul Victor Furtună a cerut instanței 30 de zile de arest pentru șeful suspendat al Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo.

Anunțul a fost făcut de avocatul lui Stoianoglo, Vasile Gafton, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Amintim că Alexandru Stoianoglo a fost suspendat luni din funcția de procuror general. Tot luni, seara, acesta a fost reținut pentru un termen de 72 de ore, după trei ore de percheziții, în incinta sediului Procuraturii Generale.

Stoianoglo a fost escortat de mascații de la SIS și procurori în Izolatorul de detenţie preventivă de pe strada Tighina nr. 6 din centrul Capitalei. Procurorul de caz, Victor Furtună, a anunțat că au fost înaintate cel puțin patru capete de acuzare pe numele lui Alexandru Stoianoglo.

Avocații lui Stoianoglo au depus la Curtea de Apel Chișinău o contestație privind suspendarea sa din funcția de procuror general. Magistrata care o va examina este Veronica Negru. Cererea de contestare i-a fost repartizată miercuri, în aceeași zi în care a și fost înregistrată la Curtea de Apel.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
100 locuitori

Pocşeşti este un sat din cadrul comunei Donici, raionul. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Pocșești a fost menționat documentar în anul 1500.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.