27 october 2021, 11:30 Moldovan reality views 1711
Circa de 30 arbori, defrișați ilegal de către un agent economic
27 october 2021, 11:30 Moldovan reality views 1711

Circa de 30 arbori, defrișați ilegal de către un agent economic

Au fost defrișați ilegal circa 30 de arbori pe partea stîngă a drumului R4 Goian – Criuleni – M1, km 0+700, de către un agent economic, care deține o construcție în imediata apropiere.

Prin defrișarea neautorizată a copacilor și devastarea activelor rutiere, antreprenorul a încălcat Legea Drumurilor nr. 509 din 22.06.1995, cît și legislația din domeniul ecologic, transmite Noi.md.

Antreprenorul a defrișat arborii cu scopul de a asigura accesul direct la zona de parcare a construcției de-a lungul drumului național R4, fapt care este inadmisibil.

Prin acțiunile sale ilegale, antreprenorul va îngreuna traficul rutier și va provoca situații de accident. De asemenea, va crea disconfort la circulația pe drumul R4 pentru participanții la trafic. Î.S.

“Administrația de Stat a Drumurilor”, în a cărei gestiune se află drumurile publice naționale, solicită organelor competente să se autosesizeze pe marginea acestui caz.

Source: noi.md

Keywords:

copac , Defrișare , ecologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
3265 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gordineşti se află la o distanţă de  15 km de oraşul Edineţ şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3265 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gordinești, la acea dată cu numele Neagăuți, datează din 27 mai 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.