11 october 2021, 15:00 Moldovan reality views 1875
Numărul familiilor care vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului va crește
11 october 2021, 15:00 Moldovan reality views 1875

Numărul familiilor care vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului va crește

Numărul familiilor eligibile pentru a beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului va crește cu circa 60 de mii, a declarat preşedintele Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, Dan Perciun, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

„Numărul va crește cu 50-60 de mii de familii. În general, pînă acum beneficiau de ajutor pentru perioada rece a anului cam 210 mii, această cifră se va majora pînă la 270 de mii și majorarea va fi obținută prin creșterea pragului începînd cu care o familie devine eligibilă”.

Potrivit deputatului, vor fi două măsuri compensatorii de bază. Prima va ține de majorarea ajutorului pentru perioada rece a anului.

„Această majorare va atrage după sine atît extinderea numărului de familii care se califică pentru a beneficia de acest suport, cît și, nemijlocit, cuantumul suportului care va crește destul de semnificativ, în așa fel încît să compenseze acele majorări”.

Al doilea mecanism, potrivit lui Dan Perciun, ține de plata din factură, adică cei care consumă mai puțin de 50 de metri cubi de gaz vor beneficia de o compensație semnificativă, iar cei care consumă de la 50 la 100 de metri cubi – de o compensație, respectiv, proporțional mai mică.

„Va fi un mecanism în scăriță cînd vine vorba de compensarea în factura de plată a gazului consumat de către cei care sînt branșați la sisteme centralizate de încălzire”, a menționat președintele Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie.

Pentru luna noiembrie cetățenii R. Moldova vor achita 11 lei și 8 bani, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaze naturale.

Source: noi.md

Keywords:

compensatii , gaz , incalzire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1140 locuitori

Larga Nouă este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Larga Nouă și Larga Veche. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1140 de oameni. Satul Larga Nouă a fost menționat documentar în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.