03 june 2013, 15:26 Moldovan reality views 5591
03 june 2013, 15:26 Moldovan reality views 5591

Vlad Filat este candidatul PLDM pentru funcţia de premier

Candidatura PLDM pentru funcţia de premier este Vlad Filat. Anunţul a fost făcut astăzi de prim-vicepreşedintele PLDM Iurie Leancă, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Leancă, încercările unor politicieni de a specula cu scenarii care prevăd un alt candidat PLDM pentru funcţia de premier nu îşi au rostul. “PLDM a convocat pentru data de 10 martie şedinta Consiliului politic al formaţiunii, la care se vor decide toate acţiunile de viitor”, a spus Leancă.

Prim-vicepreşedintele liberal democraţilor a menţionat că votul de neîncredere oferit ieri Guvernului a fost un răspuns la acţiunile PLDM în vederea aducerii unor instituţii ale statului în cîmpul legal de activitate. “Ieri, în Legilativ nu au fost întrebări către premier sau miniştri, fapt ce demonstrează că nu activitatea Guvernului a fost motivul moţiunii de cenzură”, a adăugat Leancă.

El s-a arătat îngrijorat de faptul că, în calitate de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va fi nevoit să rateze o serie de deplasări importante peste hotarele ţării, printre care şi reuniunea grupului de prieteni ai RM.

Ieri, 5 martie, Guvernul condus de premierul Vlad Filat a fost demis printr-o moţiune de cenzură susţinută de 54 de deputaţi comunişti şi democraţi, notează MOLDPRES.

Keywords:

Vlad Filat , politica , guvern , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
2010 locuitori

Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.