03 october 2013, 10:14 Moldovan reality views 3283
03 october 2013, 10:14 Moldovan reality views 3283

Amplasarea Stemei de Stat pe instituțiile publice va fi obligatorie



Stema de Stat urmează a fi plasată obligatoriu pe sediile autorităţilor şi instituţiilor publice, instituţiilor de învăţămînt, misiunilor diplomatice şi la punctele de trecere a frontierei. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în două lecturi în plenul Parlamentului, relatează NOI.md.

De asemenea, stema va fi reprodusă doar pe sigiliile şi pe actele oficiale ale autorităţilor publice, pe biletele de loterie, pe moneda naţională şi pe alte unităţi monetare emise de Banca Națională a Moldovei.

Proiectul de lege prevede şi cazuri în care se va interzice utilizarea Stemei de Stat. Este vorba despre conflicte armate la care Republica Moldova nu participă, în calitate de mărci comerciale, ca bază pentru elaborarea altor semne heraldice etc.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1997 locuitori

Cubolta este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cubolta și Mărășești. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Sîngerei, și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1997 de locuitori. Satul Cubolta a fost menționat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.