28 march 2013, 06:30 Moldovan reality views 7312
28 march 2013, 06:30 Moldovan reality views 7312

Va trece Moldova la ora de vară?

Problema trecerii la ora de vară deocamdată rămîne deschisă, transmite agenţia Novosti-Moldova cu referire la surse informate.

 Analizînd agenda de lucru a Cabinetului de Miniştri pentru miercuri, corespondentul agenţiei n-a descoperit acolo chestiunea privind trecerea la ora de vară.

 Serviciul de presă al Executivului la întrebarea agenţiei a răspuns că „acest proiect de lege este în curs de pregătire şi nu se ştie, dacă va fi prezentat Cabinetului de Miniştri la şedinţa de miercuri”.

 Or, Ucraina trece la ora de vară în ultima duminică a lunii martie, care anul curent este data de 31. În această zi acele ceasurilor vor fi mutate cu o oră înainte în scopul utilizării maximale a orelor-lumină în perioada pînă la ultima duminică a lunii octombrie.

 La data de astăzi continuă să treacă la ora de vară 78 de ţări ale lumii – atît în emisfera de nord, cît şi sudică ale Pămîntului, inclusiv Canada, SUA, toate statele Europei, Israelul, Siria, Australia etc.

 În Rusia această trecere a fost anulată în anul 2011. Uzbekistanul, Tadjikistanul, Turkmenistanul, Georgia, Kazahstanul, Kirghizia la data de astăzi au renunţat la ora de vară.

 

Keywords:

ora de vară

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
816 locuitori

Mereni este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 816 oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.