03 november 2022, 12:30 Moldovan reality views 1579
Prețurile călătoriilor naționale vor putea fi majorate
Photo: https://www.facebook.com/regiachisinau
03 november 2022, 12:30 Moldovan reality views 1579

Prețurile călătoriilor naționale vor putea fi majorate

Pe perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale a permis transportatorilor de persoane să majoreze tarifele săptămânal, luându-se la bază creșterea prețurilor pentru benzină și motorină.

Astfel, prin derogare de la prevederile Metodologiei de calculare a tarifelor pentru serviciile de transportare a călătorilor (pasagerilor) și bagajelor cu transportul auto, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1167/2007 și a punctelor 1 și 2 din Ordinul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nr. 19/2022 cu privire la stabilirea tarifelor pentru efectuarea transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate în trafic raional şi interraional, pe perioada stării de urgență, se permite operatorilor de transport modificarea tarifelor pentru serviciile regulate în trafic raional și interraional până la plafonul calculat conform formulelor din Anexa 1 a Dispoziției nr.9 din 10 martie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite moldovenii.md cu referire la stiri.

Potrivit formulelor din Anexa 1, pentru serviciile în trafic interraional vor putea fi aplicate următoarele tarife maxime (calculate zilnic în baza prețurilor pentru motorină sau benzină):

  1. Categoria de conform II: 0,78 lei/km pentru un pasager (tariful aprobat anterior este de 0,70 lei/km pentru un pasager);
  2. Categoria de conform I: 0,88 lei/km pentru un pasager (tariful aprobat anterior este de 0,80 lei/km pentru un pasager).

Pentru serviciile în trafic raional:

  1. Pentru categoria de confort II: 0,88 lei/km pentru un pasager (tariful aprobat anterior este de 0,80 lei/km pentru fiecare un pasager);
  2. Pentru categoria de conform I: 0,98 lei/km pentru un pasager (tariful aprobat anterior este de 0,90 lei/km pentru un pasager).

Conform estimărilor de mai sus, tarifele pentru ziua de mâine pot fi mai mari cu până la 8 bani/km pentru un pasager, calculul fiind efectuat conform prețului mediu pentru ultimele 7 zile a unui litru de motorină (conform datelor ANRE).

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
377 locuitori

Dumbrăveni este un sat din cadrul comunei Vădeni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Dumbrăveni a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.