15 april 2022, 16:00 Moldovan reality views 3839

Photo: facebook.com/NicuPopescuMd
15 april 2022, 16:00 Moldovan reality views 3839

"Discover Moldova’s Finest": MAEIE dă startul unui proiect al diplomației economice

La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost lansat proiectul diplomației economice „Discover Moldova’s Finest”, eveniment la care a participat viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și mai mulți membri ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, informează noi.md.

Această inițiativă se încadrează în agenda 4D (Dezvoltare europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație economică) a politicii externe promovate pentru anul 2022.

Vicepremierul Nicu Popescu a menționat că în condițiile situației curente, în care impactul războiului a lăsat o amprentă dramatică asupra importurilor și exporturilor noastre, diplomația economică a devenit o prioritate vitală pentru țara noastră.

„Ne propunem să contribuim la dezvoltarea economiei țării și identificarea a noi destinații pentru exportul produselor din Republica Moldova”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Proiectul „Discover Moldova’s Finest” constă în desfășurarea unor evenimente în cadrul cărora producătorii locali vor avea posibilitatea să-și prezinte și să-și promoveze produsele ambasadorilor și consulilor onorifici din Moldova, invitînd corpul diplomatic să construiască cît mai multe „poduri economice” între oamenii de afaceri din țările noastre.

Realizarea acestui proiect va avea loc în cooperare cu asociațiile de profil care vor asigura delegarea companiilor participante.

„Țin să le mulțumesc pentru participarea la evenimentul de inaugurare companiilor producătoare de fructe „Fresh Time”, delegate de către Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct, companiei producătoare de sucuri și conserve „Orhei-Vit”, delegată de către Asociația Producătorilor de Conserve „Speranța-Con” precum și vinăriei Chîteau Vartely, membră a Oficiului Național al Viei și Vinului”, a adăugat șeful diplomației Republicii Moldova.

Asociațiile interesate să participe la evenimentele ulterioare organizate în cadrul proiectului “Discover Moldova’s Finest” sunt invitate să contacteze Serviciul diplomația economică a MAEIE la adresa de email: sde@mfa.gov.md.

 

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1517 locuitori

Berezlogi este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Berezlogi și Hîjdieni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1517 oameni. Satul Berezlogi a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.