22 april 2022, 12:00 Moldovan reality views 1880
Ambasadorul rus, convocat la MAEIE: Ce i-a spus secretarul de stat
Photo: radiochisinau.md
22 april 2022, 12:00 Moldovan reality views 1880

Ambasadorul rus, convocat la MAEIE: Ce i-a spus secretarul de stat

Ambasadorul Rusiei în R. Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

Decizia vine ca reacţie la „declarația purtătoarei de cuvînt a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, prin care se menține retorica neconstructivă și inacceptabilă la adresa președintei Republicii Moldova”, transmite moldovenii.md cu referire la Zdg.md.

„În cadrul întrevederii cu secretarul de stat, Ruslan Bolbocean, diplomatului rus i-a fost expusă poziția Republicii Moldova în legătură cu declarațiile recente ale purtătoarei de cuvînt a MAE rus și reiterată solicitarea de a nu admite ingerința într-un proces democratic, legitim și intern al țării noastre”, menționează Daniel Vodă, purtătorul de cuvînt al MAEIE.

Ministerul de Externe de la Chișinău a catalogat inacceptabil discursul purtătorului de cuvînt al Ministerului rus de Externe în adresa preşedintei R. Moldova, Maia Sandu. Maria Zaharova a fost nemulţumită de declaraţiile recente ale şefului statului referitoare la interzicerea simbolurilor „Z”, „V” și a panglicii negru-portocaliu, folosite de Rusia în războiul din Ucraina.

 

Source: www.zdg.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
1235 locuitori

Harmaţca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Harmaţca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Dubăsari și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Harmaţca alcătuia 1235 de oameni în anul 2011. Satul Harmațca a fost menționat documentar în anul 1769.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.