06 june 2022, 11:30 Moldovan reality views 1576
Chișinăul și Tiraspolul au învățat să se înțeleagă. Opinie
Photo: novostipmr.com
06 june 2022, 11:30 Moldovan reality views 1576

Chișinăul și Tiraspolul au învățat să se înțeleagă. Opinie

Chișinăul și Tiraspolul trăiesc cot la cot de atît de mult timp și au învățat să se înțeleagă în momente critice și fac acest lucru, indiferent de cine se află la guvernare de fiecare parte.

Această opinie a fost exprimată de politologul Alexandru Corinenco, care a vorbit în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, comentînd ultimele decizii de compromis ale autorităților din Moldova și regiunii Transnistrene privind furnizarea de energie electrică pe malul drept al Nistrului de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, eliminarea problemelor pentru activitatea Uzinei Metalurgice Moldovenești.

În opinia sa, relațiile dintre Chișinău și Tiraspol pot fi comparate cu divorțul între soț și soție care au copii comuni și o gospodărie comună și care uneori se ceartă, dar într-un moment critic se unesc și rezolvă rapid toate problemele.

"Cînd trebuie să-ți botezi nepoții, să trimiți fiul la universitate, să trimiți fiica peste hotare la odihnă, ei repede, acționează împreună - și au rezolvat toate problemele. Așa și aici. Indiferent de cît de tare sînt certați, au divorțat, acum oricum trebuie să trăiască cumva împreună, pentru că niciunul dintre noi - nici noi, nici ei, nu vom zbura în spațiu. Nici Nistru deocamdată nu a secat. De aceea, va trebui să ne înțelegem", a spus Alexandru Corinenco.

 

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , Tiraspol , cooperare , opinie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.