06 september 2022, 11:15 Moldovan reality views 1627
Peskov: „Moscova nu are informații despre viitoarea anexare a Moldovei la România”
Photo: vesti.ru
06 september 2022, 11:15 Moldovan reality views 1627

Peskov: „Moscova nu are informații despre viitoarea anexare a Moldovei la România”

Kremlinul a apreciat declarația fostului președinte al Moldovei, Igor Dodon, despre viitoarea anexare a republicii la România, transmite Interfax.

„Nu aș spune că avem informații detaliate despre această chestiune”, a spus secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, fiind solicitat de jurnaliști să comenteze cuvintele lui Dodon.

În același timp, potrivit lui Peskov, Moscova știe bine că există anumite forțe în Moldova care sînt „susținători ai absorbției țării de către România”.

Întrebat dacă există o amenințare la adresa pacificatorilor ruși în Transnistria dacă Moldova se alătură României și NATO, Peskov a răspuns: „Deocamdată, nu are loc nicio anexare, respectiv această întrebare este mai degrabă retorică”.

Anterior, Dodon a spus că Occidentul pregătește anexarea militară și politică a Moldovei la România. Toate acestea, potrivit lui Dodon, vor duce la pierderea suveranității. Pentru a pregăti o anexare tehnică, este necesar ca „Moldova să demonstreze incapacitatea de a-și asigura în mod independent securitatea economică, energetică și teritorială”, a explicat el.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
928 locuitori

Stoicani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stoicani și Soloneţ. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 140 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 928 de oameni. Satul Stoicani a fost menționat documentar în anul 1610.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.