22 august 2022, 13:30 Moldovan reality views 1660
Motorina în Moldova s-a scumpit și mai mult față de benzină
Photo: autoexpert.md
22 august 2022, 13:30 Moldovan reality views 1660

Motorina în Moldova s-a scumpit și mai mult față de benzină

Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat luni, 22 august, un nou preț maxim pentru produsele petroliere de tip standard de bază, care va intra în vigoare de mîine.

Astfel, costul maxim al benzinei A-95 va fi de 25 lei 78 bani (9 bani mai mult) pe litru, iar motorina fără denumire comercială - 26 lei 16 bani (22 bani mai mult).

Prețurile pentru alte tipuri de combustibil pot fi stabilite de fiecare benzinărie în mod independent.

Benzinăriile au voie să comercializeze cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere de bază, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai dacă vând și produse petroliere de bază de tip standard la aceeași benzinărie.

Amintim că, de la 1 septembrie 2021, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. Totodată, sunt interzise vânzările cu amănuntul de produse petroliere de bază de tip standard la benzinării la un preț care depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

 

Source: noi.md

Keywords:

motorina , Moldova , scumpire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
1727 locuitori

Pîrjota este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pîrjota este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 191 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1727 de oameni. Satul Pîrjota a fost menționat documentar în anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.