09 december 2022, 14:00 Moldovan reality views 1441
Vadim Ceban despre sursele alternative de gaz: Va fi un preț de piață
Photo: a-tv.md
09 december 2022, 14:00 Moldovan reality views 1441

Vadim Ceban despre sursele alternative de gaz: Va fi un preț de piață

Moldova nu ar trebui să rupă relațiile cu furnizorul nostru tradițional, Gazprom, de dragul surselor alternative de gaze, deoarece va trebui să cumpere "combustibilul albastru" de la furnizori alternativi la prețul pieței, fără reduceri.

Această opinie a fost exprimată de Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz SA, Vadim Ceban, în cadrul emisiunii "TEMA" cu Liudmila Belcenkova.

"Acesta va fi prețul pieței". Așa a comentat intenția conducerii țării de a căuta surse alternative de gaze în țările Europene și nu numai.

"Este vorba de a activa în conformitate cu normele europene. Va fi mai ieftin sau mai scump? Acesta va fi prețul pieței, adică un preț adecvat pieței. Prin urmare, să spunem că dacă aspirăm la UE, acolo cu siguranță vor exista resurse energetice ieftine ... aș pune întrebarea altfel: principalul lucru este ca acestea să fie disponibile, atît din punct de vedere tehnic, cît și suficient după volum", a spus Vadim Ceban.

În același timp, în opinia sa, Moldova nu ar trebui să întrerupă relațiile cu furnizorul său tradițional de dragul surselor alternative de gaze.

"În ceea ce privește alternativele, eu nu aș renunța la partenerii noștri tradiționali în favoarea altora, cu ruperea ulterioară a legăturilor tradiționale. Nu trebuie. Alternativa este atunci cînd există 2 parteneri și există dreptul de a alege în ceea ce privește prețul și alți parametri. În același timp, fără a strica relațiile cu partenerul tradițional. Eu așa cred", a subliniat directorul Moldovagaz.

 

Source: noi.md

Keywords:

Vadim Ceban , gaz , preţ , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1541
Populația:
6048 locuitori

Nezavertailovca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Nezavertailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Tiraspol și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Nezavertailovca alcătuia 6048 de oameni în anul 1997. Satul Nezavertailovca a fost menționat documentar în anul 1541.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.