13 september 2022, 10:30 Moldovan reality views 2427
Maia Sandu spune că nu se va întîmpla ca cetățenii să nu-și poată plăti facturile la gaz
Photo: unghiul.com
13 september 2022, 10:30 Moldovan reality views 2427

Maia Sandu spune că nu se va întîmpla ca cetățenii să nu-și poată plăti facturile la gaz

Șefa statului Maia Sandu susține că nu se va întîmpla ca cetățenii să nu-și poată plăti facturile la gaz.

Acesta mai susține că, „compensațiile pentru caz vor fi distribuite mai cu strictețe pentru că sînt sînt oameni care au bani și ei pot să plătească facturile”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Novaia Nedelea” de la TV8.

„Așa ceva nu va fi. Noi am spus că guvernarea va ajuta. Pur și simplu anul acesta trebuie de mai lucrat la sistemul privind compensațiile la facturi. Vom face așa ca să fie mai strict împărțite aceste compensații. Pentru că sînt persoane care au mai mulți bani și cei care au mai puțini.

Anul trecut cred că au refuzat doar undeva 100 de persoane de compensații, Președintele, prim-ministru și cîțiva deputați din parlament. Dar în acest an trebuie să recunoaștem că sînt oameni care au bani și ei pot să plătească facturile la gaz. Anul acesta guvernul a lucrat mai mult la acest sistem și vor da aceste compensații doar oamenilor care chiar au nevoie”, a menționat Maia Sandu.

Martie este ultima lună de compensații la factura de gaz. Ministrul Muncii, Marcel Spatari a declarat că se lucrează la un mecanism nou de a ajuta familiile vulnerabile din punct de vedere energetic.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2008
Populația:
298 locuitori

Schinoasa este un sat din comuna Țibirica, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Călăraşi și la 60 km de Chișinău. Satul Schinoasa are 298 de locuitori. Localitatea a fost inclusă în Registrul localităților R. Moldova în anul 2008.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.