10 november 2022, 11:00 Moldovan reality views 2527
Maia Sandu cere Guvernului modificare temporară a legislației
10 november 2022, 11:00 Moldovan reality views 2527

Maia Sandu cere Guvernului modificare temporară a legislației

Președintele Republicii Moldova cere Guvernului să modifice temporar legislația pentru ca poliția să poată interveni în restabilirea ordinii publice în cazul protestelor care au loc în centrul capitalei.

Declarația a fost făcută de Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă, notează Noi.md

”Le mulțumesc forțelor de ordine că au intervenit profesionist evitînd violențele. Aceste acțiuni ale grupării pentru hoție și război sînt provocatoare și trebuie pedepsite conform legii. Solicit Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației pentru ca să poată să solicite poliției intervenția în condițiile în care unele autorități locale nu o fac. Nu vom admite ca rea-voința unora să pună în pericol populația”, a declarat șefa statului.

Totodată aceasta a menționat că Guvernul întreprinde tot ce îi stă în puteri pentru a ajuta oamenii în fața creșterii galopante a prețurilor.

”Vedem cu toții cum se zbat corupții și cît de tare strigă, ei ne dau lecții de viață? Noi nu luăm de la indivizi care au furat miliarde de la omeni, nu luăm lecții de viață de la infractori din cauza căreia RM e săracă și total dependentă energetic. Unde le era grija cînd furau bani cu sacii? Nu luăm lecții de patriotism de la trădători care vor să bage țara în război”, a declarat Maia Sandu.

Reamintim că ieri în urma unui ping-pong dintre autoritatea publică locală (Primăria Chișinău) și cea centrală, Poliția Republicii Moldova a intervenit pentru a debloca traficul rutier de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt. Mai multe corturi ale protestatarilor s-au amplasat pe carosabil, paralizînd traificul rutier din inima capitalei.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
2167 locuitori

Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.