23 november 2022, 09:40 Moldovan reality views 1114
Neutralitatea este oare o soluție pentru asigurarea păcii?
23 november 2022, 09:40 Moldovan reality views 1114

Neutralitatea este oare o soluție pentru asigurarea păcii?

O nouă inițiativă obștească pentru evitarea războiului

Recent a avut loc o nouă ședință a grupului de inițiativă «Pro Neutralitate». În preajma zilei mondiale a neutralității (12 decembrie), mai mulți militari cu experiență de război, inclusiv ex-miniștri și deputați ai Parlamentului din legislaturile precedente, intenționează să organizeze un schimb de opinii pe problema păcii și a războiului din regiune.

Grupul este format în baza art. 32 și 39 ale Constituției RM ca inițiativă populară, este apartinic și își propune să activizeze în diferite forme ale democrației directe.

Conform declarațiile oferite pentru Noi.md, motivul de bază al acțiunilor de iluminare cu caracter pacifist este evitarea atragerii RM în războiul dintre Rusia și Ucraina sprijinită de SUA și mai multe state ale Europei.

Membrii grupului «Pro Neutralitate» consideră că atragerea RM în acest conflict – de partea Ucrainei și împotriva Rusiei s-ar putea solda cu o nouă pierdere a mai multor vieți omenești și o nouă scindare a actualului teritoriu al statului moldovenesc.

Inițiativa este susținută de mai mulți personalități notorii a țării noastre, inclusiv de o parte din foștii conducătorii ai Republicii Moldova.

Cu detalii vom reveni.

Source: noi.md

Keywords:

Neutralitate , pace , război

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
11575
Populația:
3003 locuitori

Feteşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Feteşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, fiind situat la 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi  la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3003 oameni. Denumirea veche a satului, cu care este  atestat documentar în anul 1575 este Hriţeni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.