12 october 2022, 15:00 Moldovan reality views 1646
Plata arendei pentru folosirea unor terenuri publice ar putea crește
12 october 2022, 15:00 Moldovan reality views 1646

Plata arendei pentru folosirea unor terenuri publice ar putea crește

Plata arendei pentru folosirea terenurilor publice va fi stabilită în baza prețului de piață al terenului. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi în primă lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Modificările legislative prevăd stabilirea valorii de piață drept criteriu de determinare a prețului de vânzare-cumpărare sau de arendă a terenurilor, prețul normativ al pământului devenind un criteriu secundar de determinare a valorii acestuia.

O altă modificare se referă la reglementarea relațiilor de locațiune/arendă a terenurilor proprietate publică a statului, cât și ale celor administrate de unitățile administrativ-teritoriale.

Documentul mai prevede că un bun imobil nu poate fi scos la privatizare fără terenul aferent.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

arenda , teren , scumpire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
2717 locuitori

Popeasca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Popeasca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2717 oameni. Satul Popeasca a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.