24 december 2022, 11:00 Moldovan reality views 1395
Adevărată sărbătoare pentru micii pacienți internați la Institutul Oncologic
24 december 2022, 11:00 Moldovan reality views 1395

Adevărată sărbătoare pentru micii pacienți internați la Institutul Oncologic

La 22 decembrie, în ajunul sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a desfășurat o activitate cultural artistică pentru mai mulți copii internați la Institutul Oncologic din municipiul Chișinău. Salvatorii și pompierii le-au organizat pacienților o frumoasă atmosferă de sărbătoare.

Patru autospeciale de intervenție împodobite cu ghirlande și luminițe s-au amplasat pe fațada clădirii, oferind un spectacol de lumini și bucurie. La eveniment a participant Fanfara Inspectoratului General de Carabinieri, care au interpretat un recital de colinzi și piese de Crăciun destinat tuturor vizitatorilor, pacienților, dar și personalului medical.

Actorii Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță” au organizat copiilor în dar un spectacol cu păpuși. Micuții au fost încîntați să admire spectacolul de lumini, interpretarea recitalului de colinzi, dar și desfășurarea scenetei organizată de trupa de actori. La final, pacienții internați au primit daruri și felicitări cu ocazia sărbătorilor, din partea conducerii IGSU. Tradițional, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează în preajma sărbătorilor de iarnă Caravana Salvatorilor și Pompierilor.

În acest an autospecialele împodobite au adus feeria sărbătorilor pentru micuții pacienți din cadrul Institutului Oncologic din municipiul Chișinău. Scopul activităților realizate în parteneriat cu Inspectoratul General de Carabinieri și Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță” este de a bucura copiii din spital, dar și de a le oferi o atmosferă magică în ajun de Crăciun.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.