13 february 2023, 15:00 Moldovan reality views 1812
Ce declară Departamentul de Stat al SUA cu privire la posibile amenințări la adresa Moldovei
13 february 2023, 15:00 Moldovan reality views 1812

Ce declară Departamentul de Stat al SUA cu privire la posibile amenințări la adresa Moldovei

Statele Unite „nu au niciun indiciu” cu privire la o ameninţare militară directă din partea Rusiei la adresa României sau Republicii Moldova în acest moment, a declarat vineri purtătorul de cuvînt adjunct al Departamentul de Stat, Vedant Patel, potrivit Agerpres.

Reacţia survine după ce Ucraina a susţinut că mai multe rachete ruseşti au zburat prin spaţiul aerian al României şi Republicii Moldova.

„Sîntem în contact şi în comunicare strînse cu partenerii noştri moldoveni şi cu aliaţii noştri români”, a adăugat Patel.

Anterior, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut că rachete ruseşti, lansate într-un atac efectuat vineri asupra Ucrainei, au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României şi reprezintă o provocare pentru NATO şi securitatea colectivă a acesteia.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) de la Bucureşti a transmis că sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române a detectat, vineri, o ţintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spaţiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova şi a reintrat în spaţiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spaţiul aerian al României.

Cel mai apropiat punct al traiectoriei ţintei de spaţiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri nord-est de graniţă, a precizat MApN.

Source: noi.md

Keywords:

SUA , amenințare , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2342 locuitori

Bîrnova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Bîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Bîrnova este situat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2342 de oameni. Satul Bîrnova din ținutul Hotin, este o veche așezare rurală, menționată sub denumirea Cusearău în documentul din 20 decembrie 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.