13 june 2013, 16:59 Moldovan reality views 8600
13 june 2013, 16:59 Moldovan reality views 8600

Moldovenii vor fi consideraţi tineri pînă la 35 de ani

Persoanele pînă la 35 de ani vor fi considerate tinere. Guvernul a aprobat, modificări la Legea cu privire la tineret, prin care a fost majorată vîrsta tinerilor de la 30 la 35 de ani, anunță trm.md.

Pînă în prezent, tînăr era considerată o persoană pînă la vîrsta de 30 de ani. Potrivit ministrului Tineretului și Sportului, Octavian Bodișteanu, majorarea vîrstei tinerilor cu 5 ani are loc ca urmare a numeroaselor solicitări din partea reprezentanților tineretului și vine să extindă politica de stat în domeniul tineretului pentru mai mulţi beneficiari.

„Mulţi tineri după finalizarea studiilor de masterat, doctorat, absolvenţii facultăţilor de medicină depăşesc vîrsta de 30 de ani, ceea ce nu le permite să beneficieze de anumite facilităţi sociale şi economice acordate tinerilor. Multe programe europene de instruire sunt destinate tinerilor de peste 30 de ani”, a spus ministrul.

Keywords:

guvern , lege , tineret

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
2120 locuitori

Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.