14 june 2013, 16:12 Moldovan reality views 4926
14 june 2013, 16:12 Moldovan reality views 4926

Consulatele României din Moldova nu eliberează permise de mic trafic la frontieră


Foto: romanialibera.ro

Consulatele României din Republica Moldova nu mai eliberează, de toamna trecută, permise de mic trafic la frontieră. Autorităţile refuză să ofere detalii şi invocă probleme tehnice. În acelaşi timp, mii de moldoveni sînt în aşteptarea actelor ce le-ar permite să circule fără vize în zona limitrofă frontierei moldo-române, anunță publika.md.

Vasile Casian din Ungheni şi-a planificat să viziteze oraşul Iaşi, acum jumătate de an, dar nu a mai ajuns. "Am încercat să depun actele pe 5 octombrie. Am venit în a doua jumătate a lunii octombrie, am depus, am înţeles că a fost închis, deoarece s-a introdus sistemul de dactiloscopare", a spus bărbatul.

Deoarece nu are viză pentru România, soţul Larisei Mihalciuc a decis să obţină permis ca să-şi viziteze fiica stabilită acolo.  "La consulatul din Ungheni am depus la 19 noiembrie, anul trecut, nu am primit nimic. A fost soţul, s-a adresat şi a zis să aşteptăm", a menţionat femeia.

Publika TV a expediat două solicitări pe adresa Departamentului consular al Ministerului de Externe al României, una în luna martie şi alta ieri, pentru a afla din ce motiv nu mai sînt eliberate permise de mic trafic la frontieră. Pînă acum, însă, nu am primit niciun răspuns. Astăzi, consulul României la Cahul, Genţiana Şerbu, a reacţionat, dar nu a precizat cand va fi soluţionată problema.

"Este o problemă tehnică care se va depăşi, sînt convinsă. Voinţa politică există. Se fac eforturi ca să se rezolve problema", a declarat Şerbu.

Peste un milion de cetăţeni moldoveni pot beneficia de permis de mic trafic la frontieră.

Keywords:

Moldova , Romania , frontiera

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
1476 locuitori

Unguri este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Unguri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Unguri este menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.