29 may 2023, 12:00 Moldovan reality views 3299
De ce se apreciază leul?
29 may 2023, 12:00 Moldovan reality views 3299

De ce se apreciază leul?

În ultimele 3 luni, Banca Națională a majorat cursul de schimb al leului cu 8%.

Se explică prin dorința de a reduce inflația și prin grija conducerii țării față de populație, ale cărei venituri reale scad rapid din cauza creșterii prețurilor. În acest context, rezervele valutare ale BNM au crescut vertiginos.

Este posibil ca preocuparea pentru populație să fie motivul pentru care președintele și prim-ministrul nu au încercat să limiteze aceste activități ale BNM, deoarece nu par să fi înțeles pe deplin consecințele unor astfel de activități. În realitate, însă, o astfel de politică monetară poate avea efecte dezastruoase pe termen lung asupra industriei și agriculturii moldovenești, care creează locuri de muncă esențiale în țară. Adevărul este că orice întreprindere moldovenească mai mult sau mai puțin mare își obține principalul venit din exportul de produse finite și, odată cu aprecierea rapidă a leului, veniturile sale în monedă națională și competitivitatea sa sînt în scădere rapidă.

Continuarea articolului cititi pe noi.md.

Keywords:

leu , bani , economie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
803 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Sîngerei și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1890.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.