20 june 2013, 16:10 Moldovan reality views 4347
20 june 2013, 16:10 Moldovan reality views 4347

Dansatorii moldoveni au revenit cu aur şi argint de la Europene


Foto: moldpres.md

Dansatorii moldoveni Veaceslav Avramoglo, Sorin Cimanschi şi Sorin Căldare au revenit acasă cu o medalie de aur şi, respectiv, alta de argint de la Campionatul European la HipHop, Break Dance şi Electric Boogie, desfăşurat la Amsterdam (Olanda), a informat astăzi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Dansului Sportiv din Moldova, Petru Gozun, comunică MOLDPRES.

”Este un succes frumos, obţinut într-o concurenţă acerbă. Pentru noi este foarte important că începem să ne impunem şi la asemenea genuri de dansuri, foarte populare printre tineri. Este un început, sper de bun augur şi frumoasele tradiţii ale reprezentanţilor Ansamblului de dansuri ”Codreanca” vor fi continuate şi la aceste probe”, a declarat oficialul.

Veaceslav Avramoglo a devenit campion continental la proba solo HipHop, adulţi. În vecinătatea imediată a podiumului de premiere - locul patru - s-a situat coechipierul Mircea Palamari.

Duetul Sorin Cimanschi - Sorin Căldare a obţinut medalia de argint la proba Electric Boogie, copii.

Ediţia din anul curent a Campionatului European a reunit circa 2500 de dansatori din 23 de ţări.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.