07 april 2023, 09:00 Moldovan reality views 685
Serghei Muntean, petrecut astăzi pe ultimul drum
07 april 2023, 09:00 Moldovan reality views 685

Serghei Muntean, petrecut astăzi pe ultimul drum

Polițistul de frontieră, Serghei Muntean, care a fost împușcat în atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), este petrecut astăzi pe ultimul drum cu onoruri militare, în satul său de baștină, Volontiri din Ștefan Vodă.

La înmormîntare a venit și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco și șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, notează Noi.md cu referire la protv.md.

Pentru astăzi, președintele țării a decretat în toată țara Doliu național. Luni, Maia Sandu a semnat un decret, prin care a conferit post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, ți lui Serghei Muntean, agent-sef adjunct al Poliției de Frontieră al MAI, victimele atacului de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Ieri, a fost înmormîntat în localitatea de baștină Nimoreni din raionul Ialoveni și Igor Ciofu.

Amintim că ieri-seara, Poliția a anunțat că atacatorul de 43 de ani, rănit în timpul atacului din 30 iunie de pe AIC, a murit pe patul de spital.

Source: noi.md

Keywords:

înmormîntare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
24 locuitori

Șevcenco este un sat din cadrul comunei Mocra din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 112 km de Chișinău. Populaţia satului Șevcenco alcătuia 24 de oameni în anul 2004. Satul Șevcenco a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.