07 august 2023, 11:00 Moldovan reality views 987
Consumatorii casnici vor achita mai puțin pentru energia electrică
07 august 2023, 11:00 Moldovan reality views 987

Consumatorii casnici vor achita mai puțin pentru energia electrică

Din 7 iulie consumatorii casnici din întreaga țară vor achita mai puțin pentru energia electrică consumată.

Se întîmplă după ce tarifele, diminuate acum două zile de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), au fost publicate în ediția Monitorului Oficial din 7 iulie, notează Noi.md.

Astfel, consumatorii din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, vor achita, de azi, cîte 2 lei și 57 de bani pentru fiecare kWh consumat. Tariful este cu 42 de bani mai mic, decît prețul achitat anterior.

Consumatorii din nordul Moldovei, deserviți de Furnizarea Energiei Electrice (FEE) Nord, vor achita, de azi, 3 lei și 20 de bani pentru un kWh. Noul preț este cu 38 de bani mai mic.

Amintim că ANRE a decis să micșoreze tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici finali în ședința din 5 iulie. Pînă azi, consumatorii din centrul și sudul țării achitau 2,99 lei pentru fiecare kWh consumat, în timp ce cei din nordul țării achitau – 3,58 lei/kWh.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
108 locuitori

Pistruienii Noi este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 42 km de oraşul Teleneşti şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 108 oameni. Satul Pistruienii Noi a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.