25 august 2023, 09:30 Moldovan reality views 1250
Sondaj: Cîți moldoveni își doresc aderarea Republicii Moldova la UE
25 august 2023, 09:30 Moldovan reality views 1250

Sondaj: Cîți moldoveni își doresc aderarea Republicii Moldova la UE

Peste 59,2% din populația țării susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Ce puțin asta arată datele unui sondaj de opinie realizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene și Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-AXA.

Totodată, sondajul denotă ponderea mare a celor care nu își doresc aderarea - și anume 31,6%, pe cînd cei care au spus că nu știu sînt 8,6% din respondenți.

0,5% nu au răspuns.

Cu toate acestea, în cazul unui referendum, pentru aderarea la UE ar vota doar 55,4%, pe cînd 30,6% ar vota împotrivă, iar 4,7% spun că nici măcar nu ar participa.

Totodată, respondenții consideră că Republica Moldova nu este prea pregătită pentru aderare. Doar 14,3% dintre intervievați cred că țara este pregătită pentru a păși în UE, în timp ce 63,5% dintre respondenți cred că Moldova este „nu prea” sau „deloc” pregătită să adere la UE.

Source: noi.md

Keywords:

sondaj , UE , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
104 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Zolotievca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Anenii Noi și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. Satul Nicolaevca a fost înființat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.