10 september 2023, 09:30 Moldovan reality views 1117
Anunțul Ministerului de Externe de la Chișinău
10 september 2023, 09:30 Moldovan reality views 1117

Anunțul Ministerului de Externe de la Chișinău

În legătură cu detiorarea situației de securitate în Statul Israel, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu o informație pentru cetățeni.

"Astăzi, guvernul Statului Israel a anunțat oficial instituirea stării de război pe întreg teritoriul său. În acest context, amintim că Ambasada Republicii Moldova în Israel funcționează în regim de alertă, 24/7. În cadrul MAEIE, a fost creată o celulă de criză, care monitorizează în mod continuu situația de securitate din Israel și se află în contact permanent cu Ambasada țării noastre și alte instituții responsabile.

Pînă în acest moment, nu avem informații despre cetățeni ai Republicii Moldova care ar fi fost luați prizonieri sau ar fi printre victime. De asemenea, Ambasada Republicii Moldova a primit în jur de 30 de cereri de informații de la cetățenii noștri cu privire la statusul zborurilor comerciale. Cetățenii noștri sînt ghidați și asistați în aceste demersuri de către personalul diplomatic al ambasadei", precizează MAEIE, notează Noi.md.

Instituția menționează că Aeroportul principal al Israelului, Ben Gurion, funcționează în mod obișnuit, iar zborurile sînt efectuate din terminalul 3. Spațiul aerian al Israelului este deschis.

"Una dintre cele două companii aeriene moldovenești continuă să opereze zboruri comerciale conform programului. În calitate de alternativă, cetățenii noștri pot utiliza rutele comerciale către București.

Următoarele zborurile comerciale pe cursa Tel-Aviv - Chișinău sînt programate pentru: 10.10.2023; 11.10.2023; 12.10.2023 și 15.10.2023", atenționează ministerul.

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sînt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/
email: tel-aviv@mfa.gov.md
telefon de urgență: +972527789772 în regim 24/7

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 - gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.
+373 22 188 000 - pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.
mail: call.center@mfa.gov.md

Source: noi.md

Keywords:

MAEIE , Israel

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1652 locuitori

Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.