26 october 2023, 09:15 Moldovan reality views 1339
Cine stă în spatele Primului ”Congres moldovenesc” republican patriotic?
26 october 2023, 09:15 Moldovan reality views 1339

Cine stă în spatele Primului ”Congres moldovenesc” republican patriotic?

La Chișinău, pe 26 octombrie 2023 va avea loc așa numitul Primul "Congres moldovenesc" republican patriotic.

Cum au declarat organizatorii evenimentului, Congresul coincide cu aniversarea a 664 de ani ai statalității moldovenești și a 350 de ani de la nașterea Domnitorului Moldovei Dimitrie Cantemir. Evenimentul se desfășoară în scopul «discutării situației curente în republică și a dezvoltării social-economice a țării, identificării celor mai semnificative amenințări în adresa statalității moldovenești, precum și pentru a analiza perspectivele strategice de dezvoltare a Moldovei multinaționale în direcția consolidării statalității, suveranității, neutralității, integrității teritoriale și dezvoltării relațiilor internaționale ».

Printre altele, se va vorbi despre situația politică externă și internă, precum și despre cea social-economică în țară la etapa actuală, despre riscurile, provocările și amenințările pentru existența Republicii Moldova, perspectivele de dezvoltare a țării pe fundalul proceselor și tendințelor mondiale curente și a celor prognozate.

La congres, se preconizează prezența unor oameni de stat foarte respectați, personalități publice și istorici. Dar se creează impresia, că unele forțe politice, a căror argument preelectoral principal sînt, de obicei, «banii din elicopter», pe care ei îi «împrăștie» în schimbul voturilor, au decis să preia tema moldovenismului.

Cum se vede, unii dintre participanții acestui eveniment, stimați în societatea moldovenească, nu au atras atenție la faptul, că Primul "Congres moldovenesc" republican patriotic este organizat de Platforma publică «Uniunea populară din Moldova», conducerea căreia este foarte apropiată de oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat de instanță la 15 ani de închisoare pentru înșelăciune și spălare de bani.

E dificil să născocești o metodă mai eficientă de a discredita aspirațiile politice ale adevăraților patrioți moldoveni...

Keywords:

Moldova , congres , patriotism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2079 locuitori

Cobusca Veche este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobusca Veche și Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2079 de oameni. Satul Cobusca Veche a fost menționat documentar în anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.