11 june 2023, 09:30 Moldovan reality views 1068
La ce preț se cumpără lemnele de foc
11 june 2023, 09:30 Moldovan reality views 1068

La ce preț se cumpără lemnele de foc

Anul acesta, cetățenii vor plăti între 750 de lei și 1250 de lei pentru un metru ster de lemn tare și între 370 și 750 de lei pentru un metru ster de lemn moale.

Pentru a procura lemne pentru încălzire, cetățenii trebuie să se adreseze la ocoalele silvice și nu trebuie să mai depună cereri la primării, așa cum făceau anul trecut. Stocurile de lemne pot fi verificate inclusiv pe site-ul Agenției „Moldsilva".

Moldova are stocuri suficiente de lemne pentru a trece peste sezonul rece, a dat asigurări ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, care a precizat că acum nu sînt planificate majorări de prețuri pentru lemnul, care este în stoc, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

În prezent, ocoalele silvice dispun de peste 16 mii de metri steri de lemn. Mai mult, prețul acestora nu va crește, cel puțin pînă la sfîrșitul anului. Moldsilva analizează solicitările consumatorilor, iar la necesitate vor fi luate măsuri de suplimentare a stocurilor.

În Republica Moldova, peste 650 de mii de gospodării folosesc lemnul pentru încălzire în sezonul rece.

Source: noi.md

Keywords:

lemne , preţ

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
1353 locuitori

Bogdanovca Veche este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1353 de locuitori. Satul Bogdanovca Veche a fost menționat documentar în anul 1760.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.