11 october 2023, 13:30 Moldovan reality views 1354
Azi-dimineață, încă nouă moldoveni au fost evacuati din Fîșia Gaza
11 october 2023, 13:30 Moldovan reality views 1354

Azi-dimineață, încă nouă moldoveni au fost evacuati din Fîșia Gaza

În dimineața zilei de azi, alți 9 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Fîșia Gaza în Egipt, notează Noi.md.

"Astăzi-dimineață, alți 9 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Fîșia Gaza în Egipt, cu sprijinul partenerilor noștri ucraineni.

Acum ei toți se află în siguranță", au menționat pentru Noi.md responsabilii de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Cu detalii instituția a precizat că va reveni mîine.

Amintim că ieri 36 de moldoveni, evacuați din Fîșia Gaza, au ajuns în siguranță în Republica Moldova. Pe 7 noiembrie, autoritățile israeliene au anunțat că aproximativ 600 de străini ar trebui să fie evacuați în Egipt din Fâșia Gaza, prin punctul de trecere a frontierei Rafah.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1064 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ialoveni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1064 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.