12 july 2023, 23:20 Moldovan reality views 1150
MAEIE: Printre cetățenii români evacuați din Fîșia Gaza nu sînt și moldoveni
12 july 2023, 23:20 Moldovan reality views 1150

MAEIE: Printre cetățenii români evacuați din Fîșia Gaza nu sînt și moldoveni

Ministerul Afacerilor Externe din Romania a anunțat ieri că organizează încă o cursa de evacuare a 29 de romani și 6 moldoveni din Gaza, cu o aeronava militară. Ministerul Afacerilor Externe de la noi însă nu confirmă acest lucru.

Potrivit responsabililor de la MAEIE, operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fîșia Gaza a fost încheiată cu evacuarea a 53 de cetățeni care au solicitat acest lucru, transmite protv.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării comunica despre faptul că printre cetățenii români evacuați astăzi, cetățeni ai Republicii Moldova nu sînt. Totodată, menționăm despre faptul că operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fîșia Gaza a fost încheiată cu evacuarea a 53 de cetățeni care au solicitat acest lucru”, ne-au spus reponsabilii de la MAEIE.

La 10 noiembrie, 9 moldoveni au fost evacuați din Fîșia Gaza și au fost transportați în Egipt. 36 de moldoveni, femei și copii, evacuați din Fîșia Gaza au ajuns în Moldova.

Aceștia au fost transportați din Cairo la București, cu o aeronava militară, pusă la dispoziție de autoritățile române, iar de acolo au fost aduși cu mai multe microbuze la Chișînău.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
1223 locuitori

Neculăieuca este un sat şi comună din raionul Orhei. Neculăieuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1223 de oameni. Satul Neculăieuca a fost menționat documentar în anul 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.