22 july 2013, 11:18 Moldovan reality views 10664
22 july 2013, 11:18 Moldovan reality views 10664

Patriarhul Kirill: Căsătoriile gay prevestesc apocalipsa


Foto: ruvr.ru

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kirill, consideră că recunoaşterea de către statele occidentale a căsătoriilor gay prevesteşte sfîrşitul lumii, informează RIA Novosti.

„În ultimul timp rezistăm unei ispite enorme, atunci cînd o serie de ţări au optat pentru păcatul aprobat şi justificat de lege, iar cei care acţionează conform moralei luptă împotriva impunerii unor asemenea legi de către minoritate şi sunt reprimaţi. Este un simptom apocaliptic foarte periculos”, a declarat patriarhul într-un mesaj adresat credincioşilor.

„Astăzi, eforturi enorme sînt îndreptate pentru a ne convinge pe noi toți că singura valoare este libertatea de a alege și nimeni nu are dreptul să atenteze la această valoare, chiar și atunci cînd o persoană alege răul, chiar și atunci cînd o persoană alege un comportament social periculos – doar dacă nu se încalcă normele de drept civil", - a spus Patriarhul, adăugînd că, nu este nici un secret cît de ușor pot fi ocolite toate aceste norme.

Potrivit lui, poate eradica răul doar persoana care va face o alegere în favoarea binelui.

"Știm că nicio lege chiar și cea mai perfectă, nu poate eradica crima, corupția, răul, minciuna, confruntarea - ele pot fi eradicate doar de omul  care face o alegere liberă în favoarea binelui", - a spus Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse.

 

Sursa: ruvr.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
261 locuitori

Țîra este un sat din cadrul comunei Ghindești, raionul Floreşti. Localitatea este situată la distanța de 15 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 261 de oameni. Satul Țîra este menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Țîrvici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.